Pro správné zobrazení povolte obrázky ↑
Aktuální dotace pro soukromý sektor

Vážení čtenáři Dotačních novin. Jako každý měsíc Vám přinášíme elektronickou verzi našich Dotačních novin, ve kterých se opět můžete těšit na nejaktuálnější informace o dotacích. V zářijovém vydání se mimo jiné dočtete o Operačním programu Podnikání a inovace pro konkurenceschopnost 2014-2020 a aktivitách, které budou v tomto programu podpořeny. Dále Vám také přinášíme informace o zajímavých, aktuálně otevřených výzvách. Podniky mohou podávat do 31. 10. 2014 návrhy projektů v rámci strategického programu ITEA3, který podporuje prvotní výzkum a vývoj v oblasti software. Malé a střední podniky mohou žádat o grant z programu Horizont 2020, který podporuje širokou škálu inovativních projektů. O dotaci pro zvýšení konkurenceschopnosti výrobků a služeb na zahraničních trzích se mohou podniky ucházet až do 28. listopadu letošního roku. Poslední článek podává informaci o možném otevření programu Nemovitosti na rekonstrukci výrobních areálů, který by měl podpořit dobíhající program Podnikání a inovace v podzimních měsících tohoto roku! Nenechte si ujít naši Dotační hru, která navazuje na poslední článek a díky ní můžete získat vypracování projektového záměru ZDARMA.

Příjemné čtení přeje redakce portálu www.dotacni.info.
Ing. Petra Králíčková
Pokud Vám nebude cokoliv jasné a budete potřebovat konzultovat možnosti dotace pro Vaše projekty, neváhejte se na mě kdykoliv obrátit.

Ing. Petra Králíčková

Konzultant CYRRUS ADVISORY, a.s.

Operační program Podnikání a inovace pro konkurenceschopnost
V tomto čísle si přiblížíme další z operačních programů nového sedmiletého programového období, tentokrát Operační program Podnikání a inovace pro konkurenceschopnost. V článku se dočtete na co budou zaměřeny jeho prioritní osy a nahlédnete do výběru podporovaných aktivit, díky kterým můžete začít plánovat a připravovat projekty. Dotace jsou o informacích a přejí připraveným! Více se dočtete zde.

Podpora výzkumu a vývoje v oblasti softwaru
Celoevropský strategický program ITEA3 podporuje prvotní výzkum a vývoj v oblasti software. Z programu je jednou ročně vyhlášena výzva na podávání návrhů projektů, které mohou být později dále finančně podpořeny. Termín odevzdání návrhů je 31. 10. 2014. Podrobnější popis programu ITEA3 naleznete na tomto odkazu.


Inzerujte v tištěných Dotačních novinách
Nabízíme Vám možnost inzerce v našem čtvrtletníku. Nenechte si ujít možnost oslovit potenciální klienty prostřednictvím inzerce v tištěných Dotačních novinách. Archiv vydaných čísel si můžete prohlédnout zde. Prostor pro inzerci je omezený, proto doporučujeme zamluvit si místo ihned. V případě zájmu pište na email marketing@cyrrus.cz.

Horizont 2020: Inovace ICT pro výrobní MSP
Až do 9. 12. 2014 je možné podávat žádosti o grant v rámci výzvy programu Horizont 2020 Inovace ICT pro výrobní malé a střední podniky. Je podporována veliká škála projektů včetně robotických systémů, HPC Cloud-based modelování a integrace kyberfyzických modulů. Více o typech podporovaných projektů a dalších náležitostech se můžete dočíst na zde.

Společná účast na specializovaných výstavách a veletrzích v zahraničí 2013-2014
Malé, střední, velké podniky a podnikající profesní organizace se sídlem v ČR mohou obdržet podporu pro zvyšování konkurenceschopnosti výrobků a služeb na zahraničních trzích. O dotaci je možné se ucházet do 28. listopadu 2014 a na jednu akci lze získat až 120 tis. Kč. Pro více informací se podívejte na konkrétní výzvu.

Dotace na rekonstrukci výrobních areálů!
Za pozornost jistě stojí množící se informace o tom, že by agentura Czechinvest mohla vyhlásit opravdu poslední výzvu k čerpání dotace z programu Nemovitosti ještě z dobíhajícího programu OPPI a to v podzimních měsících tohoto roku. Pokud by k tomu došlo, je zde výjimečná příležitost pro žadatele, kteří mají projekty na rekonstrukci výrobních areálů v pokročilém stavu připravenosti. Podívejte se na další informace.

Zúčastněte se soutěže o vypracování projektového záměru ZDARMA
V reakci na předchozí článek o dotaci na rekonstrukci výrobních areálů jsme pro Vás připravili jedinečnou akci. Pokud si "vsadíte" na to, že výzva bude ještě na poslední chvíli otevřena a opravdu se tak stane, tak pro Vás zpracujeme veškeré dotační podklady ZDARMA! Více o této akci se dozvíte v následujícím článku.