Dotační noviny CYRRUS ADVISORY jsou prvním elektronickým měsíčníkem v České republice, který se komplexně zaměřuje na problematiku dotací.

Pro správné zobrazení povolte obrázky Nebo si přečtěte noviny zde
Dotační Noviny pro soukromý sektor
Dotační služby
Monitoring dotací
O společnosti

Vážení čtenáři,

s podzimem přichází 3. skupina výzev v Operačním programu Podnikání a inovace pro konkurenceschopnost. Vyhlášeno bude 24 výzev, po jejichž vyhodnocení by měla být rozdělena většina alokace připravená pro OP PIK na celé programové období 2014-2020. Jak vidíte, nabízí se unikátní a zřejmě neopakovatelná šance na podporu českých podniků, budoucí dotační kola už tak „štědrá“ nebudou. Dotační noviny se proto točí okolo OP PIK.

Chystáte se na Mezinárodní strojírenský veletrh v Brně? Využijte možnosti bezplatné osobní schůzky s naším garantem pro oblast průmyslových dotací, Ing. Michalem Dufkem (volejte nebo pište na: 774 372 831, michal.dufek@cyrrusadvisory.cz). Projednáme způsobilost Vašeho záměru, vyhodnotíme šance na úspěch připravované žádosti a navrhneme optimální nastavení.

Příjemné čtení přeje redakce Dotačních novin.

OP Podnikání a inovace pro konkurenceschopnost vyhlašuje další výzvy. V článku představíme konkrétní dotační příležitosti, dozvíte se zajímavosti k nejvíce mainstreamovým programům a celkově vás uvedeme do souvislostí podzimního kola OP PIK.
Využijte program Úspory energie a získejte až 50% dotaci. V rámci podzimního balíku vyhlašovaných výzev OP PIK mezi všemi vyčnívá výzva programu podpory Úspory energie. Parametry výzvy se vymykají zvyklostem v rámci všech programů. Délka příjmu žádostí 16 měsíců a alokace 11 miliard Kč napovídají mnohé o snaze Ministerstva průmyslu a obchodu tento program investorům více zatraktivnit.
Moji lidi
Programové období 2014 – 2020 klade zvýšený důraz na inovační potenciál podniků, jak deklarují chystané výzvy programů Potenciál a Aplikace v posledním kvartálu roku 2016. Prohlédněte si s námi krátké srovnání dotačních programů, které Vašemu vývoji navýší finanční budget.

Potenciál i Aplikace shodně podporují malé, střední a velké podniky v zavádění či zvýšení výzkumné a vývojové činnosti pro inovační růst průmyslu v České republice. Procentuální výše dotace se pohybuje v rozpětí 70 – 25 % dle charakteru projektu a typu žadatele.

Program Rozvoj skončil, program Technologie bude vzhledem k přetlaku žádostí o podporu výrazně omezen podmínkami přijatelnosti a oči mnohých investorů se tak upínají k programu Inovace. V souvislosti s programem Inovace vyvstává pro spoustu potenciálních žadatelů množství otazníků jako například: pro koho je program určen, je naše firma dostatečně inovativní, můžeme získat dotaci na výrobní technologii? Odpovědi se dozvíte v našem článku.
V předchozích článcích jsme si představili převážně „tvrdé“ investiční dotace pro rozvoj podnikání. Abychom Dotační noviny trošku změkčili, přinášíme také informace o aktuální dotaci na vzdělávání zaměstnanců. Výzva 43 OPZ i program POVEZ II, tedy poslední dotační příležitosti pro získání dotace na vzdělání zaměstnanců, jsou nyní uzavřeny. Nabízí se však výzva  OPZ „Společná cesta k rozvoji!“, která umožňuje získat až 100 % dotaci pro nejrůznější asociace a svazy, které pak nakupují vzdělávací kurzy pro své členské firmy, respektive jejich zaměstnance. Dotace je až 100 % a výzva bude zřejmě velice rychle uzavřena.
Michal Dufek Možnosti dotačního období 2014 – 2020 se již v této šíři nebudou opakovat. Rád se s Vámi podělím o své zkušenosti při získávání podpory z OP PIK nebo pomůžu s kompletní přípravou žádosti o dotaci. Navštívit mě můžete přímo na MSV v Brně.

Ing. Michal Dufek,
Garant sekce OP PIK, CYRRUS ADVISORY, a.s.
+420 774 372 831
michal.dufek@cyrrusadvisory.cz
Facebook
Twitter
G+
Web
Email
CYRRUS ADVISORY, a.s.

Společnost CYRRUS ADVISORY, a.s. je stabilní partner na poli poradenství v oblasti dotací, investičních pobídek, rizikového kapitálu a mezinárodních konzultačních služeb. Naši konzultanti a konsorcium odborníků z oblastí celého dotačního spektra jsou připraveni pomoci vám s kompletní realizací projektu a získáním potřebných finančních prostředků. Navštívit nás můžete také na pobočkách v Brně, Praze, Písku, Šumperku, Vyškově nebo v kontaktních kancelářích v Ostravě a ve Zlíně.

Copyright © 2016 CYRRUS ADVISORY, a.s., Všechna práva vyhrazena.

Nepřeji si dostávat Dotační noviny