Dotační noviny CYRRUS ADVISORY jsou prvním elektronickým měsíčníkem v České republice, který se komplexně zaměřuje na problematiku dotací.

Pro správné zobrazení povolte obrázky Nebo si přečtěte noviny zde
Dotační Noviny pro veřejný sektor
Dotační služby
Monitoring dotací
O SPOLEČNOSTI

Vážení čtenáři,

skoro to vypadá, že Vánoce letos přišly dříve. Ministerstvo pro místní rozvoj zveřejnilo nové výzvy, a jsou zajímavější, než jsme očekávali! Věnujeme jim proto celé listopadové Dotační noviny.

Nově mohou obce a města získat dotace na místní komunikace a související infrastrukturu, sportoviště a místa pasivního odpočinku, či rekonstrukci veřejných budov.

Rádi byste věděli o dotačních příležitostech s předstihem? Veškeré dotační příležitosti a stovky otevřených výzev naleznete v naší aplikaci Dotační Manager.

Inspirativní čtení vám přeje redakce Dotačních novin.
 
Rekonstrukce veřejných budov a zlepšení dostupnosti služeb
Letošní podzim je z pohledu dotací ministerstva pro místní rozvoj velmi plodný. Po vyhlášení výzev na podporu pečovatelských bytů či zasíťování přišla další vlna dotačních možností. Tentokrát se nejedená pouze o „kosmetické“ změny programů předchozích let, ale celkem razantní zásahy do stávajících programů a vyhlášení programů zcela nových. Naštěstí tyto změny jsou pro žadatele z velké míry pozitivní.

V článku si představíme dva zcela nové programy. První z nich je zaměřen na rekonstrukci veřejných budov, druhý poté na výstavbu či přípravu prostor pro obchod nebo poštu.
 
Výstavba nebo rekonstrukce sportovišť
Dotace do sportovních a volnočasových zařízení přináší program Podpora rozvoje regionů 2019+. Dotace bude poskytována na obnovu školních hřišť, rekonstrukci školních tělocvičen, modernizaci či výstavbu zázemí – šatny, toalety, sprchy apod.

Dále lze získat podporu na vybudování veřejných sportovišť či dopravních hřišť.

Rovněž je možné zafinancovat obnovu obecních koupališť či vybudování zařízení pro volnočasové aktivity (např. prostory pro setkávání či komunitní a spolkovou činnost). Souhrn nových podmínek si můžete prohlédnout v našem článku.
 
Místní komunikace a související technická infrastruktura
Podpora rozvoje regionů 2019+ se netýká pouze nových dotačních možností v oblasti rekonstrukce obecních budov či výstavby tělocvičen u škol.

Jednou z nejvíce pozitivních změn bude i rozšíření dotací na místní komunikace či technickou infrastrukturu (lávky, mosty, apod.). V případě místních komunikací sice v minulosti tento dotační titul existoval, ale byl velmi striktně omezen, co se týče rozsahu a typu podpory.

To se však nyní mění, zde se můžete podívat na podrobné informace.
 
Moji lidi
CYRRUS Advisory, a.s.

Společnost CYRRUS ADVISORY, a.s. je stabilní partner na poli poradenství v oblasti dotací, investičních pobídek, rizikového kapitálu a mezinárodních konzultačních služeb. Naši konzultanti a konsorcium odborníků z oblastí celého dotačního spektra jsou připraveni pomoci vám s kompletní realizací projektu a získáním potřebných finančních prostředků. Navštívit nás můžete také na pobočkách v Brně, Praze, Písku, Vyškově nebo v kontaktních kancelářích v Ostravě a ve Zlíně.
Facebook
Twitter
G+
Web
Email
Copyright © 2018 CYRRUS ADVISORY, a.s., Všechna práva vyhrazena.