Dotační noviny CYRRUS ADVISORY jsou prvním elektronickým měsíčníkem v České republice, který se komplexně zaměřuje na problematiku dotací.

Pro správné zobrazení povolte obrázky Nebo si přečtěte noviny zde
Dotační služby
Monitoring dotací
O společnosti

Vážení čtenáři,

v aktuálních dotačních novinách vás nejprve seznámíme s novými pravidly pro výběr dodavatelů, které pro velkou část žadatelů výrazně zjednoduší a zrychlí realizaci projektů.

Následně se podíváme na program Inovace, který podporuje zavedení nových produktů, procesních, organizačních i marketingových inovací. S procesními inovacemi je spojen také program Poradenství, který představuje výbornou příležitost pro naplánování digitální transformace malých a středních podniků.

Na závěr představíme univerzálně využitelný program Ministerstva pro místní rozvoj zaměřený na budování výtahů v bytových domech.
Veškeré dotační příležitosti a stovky otevřených výzev naleznete v naší aplikaci Dotační Manager.

Inspirativní čtení vám přeje redakce Dotačních novin.
Zadávání zakázek v programovém období 2014-2020 doznalo významných změn, které jsou postupně promítány do pravidel jednotlivých programů.

Například u výzev začínajících podnikatelů pořizujících nové technologie nebo žadatelů o elektromobily není nově nutné realizovat výběrové řízení!
 
Dotace na nové stroje a zařízení pro zavedení výroby inovovaných produktů, dále jsou podporovány procesní inovace, organizační a také marketingové inovace.

PŘEDMĚT DOTACE:
Zvýšení technických a užitných hodnot výrobků, technologií a služeb (produktová inovace); Zvýšení efektivnosti procesů výroby a poskytování služeb (procesní inovace); Zavedení nových metod organizace firemních procesů prostřednictvím zavádění nových informačních systémů integrující a automatizující procesy uvnitř podniku zaměřené především na propojení VaV aktivit, inovací a výroby (organizační inovace); Zvýšení prodeje výrobků a služeb prostřednictvím významné změny v designu produktu nebo balení, lepšího adresování potřeb zákazníka, otevření nových trhů nebo zavedení nových prodejních kanálů (marketingová inovace).

ŽADATEL:
Malé a střední podniky. Velké podniky pouze v případě realizace projektů s významným pozitivním dopadem na životní prostředí, tedy se zaměřením na nízkouhlíkové hospodářství a na odolnost vůči změně klimatu.

VÝŠE PODPORY:
Až 45 % ze způsobilých výdajů projektu.

PŘÍJEM ŽÁDOSTÍ:
Do 15. 1. 2020.

Dotace na poskytování poradenských služeb pro začínající a rozvojové malé a střední podniky.

PŘEDMĚT DOTACE:
Nákup poradenských služeb, které budou zacílené na získání nových certifikátů potřebných pro podnikání a průmysl (certifikace výrobků, procesů, systémů řízení atd.); Nákup poradenských služeb zacílených na zpracování plánu digitální transformace části nebo celé společnosti žadatele. Výstupy schváleného plánu digitální transformace bude muset žadatel zrealizovat nejméně v rozsahu 30 % z plánovaných opatření. Výdaje na danou realizaci bude moci žadatel uplatnit v rámci podané žádosti o podporu do programu Technologie.

ŽADATEL:
Malé a střední podniky.

VÝŠE PODPORY:
Až 50 % ze způsobilých výdajů projektu.

PŘÍJEM ŽÁDOSTÍ:
Do 5. 12. 2019.

Dotace na budování výtahu a bezbariérové úpravy nutné pro přístup k bytovému domu a výtahu.

PŘEDMĚT DOTACE:
Stavební úpravy umožňující bezbariérový přístup do domu a k výtahu; Výstavba nového výtahu.

ŽADATEL:
Vlastník nebo spoluvlastník bytového domu, nebo společenství vlastníků, nebo vlastník nebo spoluvlastník jednotky vykonávající činnost správce v bytovém domě, ve kterém společenství vlastníků nevzniklo.

VÝŠE PODPORY:
Až 50 % ze způsobilých výdajů projektu.

PŘÍJEM ŽÁDOSTÍ:
Do 21. 1. 2020.


Rádi byste věděli o dotačních příležitostech s předstihem?

 

Vyzkoušejte Dotační Manager a získejte přístup ke stovkám dotačních výzev.
CYRRUS ADVISORY, a.s.

Společnost EU LEGAL ADVISORY, s.r.o., stabilní partner na poli poradenství v oblasti dotací, investičních pobídek, rizikového kapitálu a mezinárodních konzultačních služeb. Naši konzultanti a konsorcium odborníků z oblastí celého dotačního spektra jsou připraveni pomoci vám s kompletní realizací projektu a získáním potřebných finančních prostředků. Navštívit nás můžete také na pobočkách v Brně, Praze či Písku. Technickou podporu zajišťuje sesterská společnost CYRRUS ADVISORY, a.s.
Facebook Facebook
Twitter Twitter
Web Web
Email Email
Copyright © 2019 EU LEGAL ADVISORY, s.r.o., Všechna práva vyhrazena.
Nepřeji si dostávat Dotační noviny