Dotační noviny CYRRUS ADVISORY jsou prvním elektronickým měsíčníkem v České republice, který se komplexně zaměřuje na problematiku dotací.

Pro správné zobrazení povolte obrázky Nebo si přečtěte noviny zde
Dotační Noviny pro soukromý sektor
Dotační služby
Monitoring dotací
O společnosti

Vážení čtenáři,

v aktuálních Dotačních novinách pokračujeme v seriálu článků týkajících se úspor energií. Tentokrát si ukážeme, že dotaci lze získat také na energeticky úspornější stroje.

Ministerstvo zemědělství vyhlásilo podzimní kolo příjmu žádostí o dotace pro zemědělské a lesnické podniky. Zajímavou výzvu vyhlásilo také Ministerstvo životního prostředí, dotace lze získat na zařízení pro materiálové využití odpadů.

Ministerstvo průmyslu a obchodu podpoří velké podniky vyhlášením speciální technické výzvy v programu Potenciál, která podpoří kvalitní projekty z minulého kola, na které dříve nezbyly peníze.

Veškeré nové výzvy jako vždy naleznete v naší aplikaci Dotační Manager.

Inspirativní čtení vám přeje redakce Dotačních novin.

Jak se již stalo zvykem, po měsíci se opět budeme věnovat programu Úspory energie. Tentokrát si bereme do hledáčku zpracovatelský průmysl, protože nejvýznamnější průmyslový veletrh ve střední Evropě, Mezinárodní strojírenský veletrh v Brně, se blíží. Rádi bychom Vám představili možnost, jak lze s dotací vyměnit starý výrobní stroj za nový. Více.
Ministerstvo zemědělství vyhlásilo 7. kolo příjmu žádostí o dotace.  Příjem žádostí bude probíhat pouze prostřednictvím Portálu farmáře v termínu od 9. října 2018 8:00 hodin do 30. října 2018 18:00 hodin. Více.
 
Operace Alokace (Kč)
1.1.1 Vzdělávací akce 30 000 000
4.1.1 Investice do zemědělských podniků 2 000 000 000
4.2.1 Zpracování a uvádění na trh zemědělských produktů 550 000 000
8.3.1 Zavádění preventivních opatření v lesích 17 000 000
8.4.1 Obnova lesních porostů po kalamitách 100 000 000
8.5.1 Investice do ochrany melioračních a zpevňujících dřevin 50 000 000
8.6.1 Technika a technologie pro lesní hospodářství 150 000 000
16.3.1 Sdílení zařízení a zdrojů 70 000 000
16.4.1 Horizontální a vertikální spolupráce mezi účastníky krátkých dodavatelských řetězců a místních trhů  20 000 000
16.6.1 Horizontální a vertikální spolupráce při udržitelném zajišťování biomasy pro výrobu energie a v průmyslových procesech 5 000 000
Podpora zvýšení podílů materiálového a energetického využití odpadů.

PŘEDMĚT DOTACE:
Výstavba a modernizace zařízení pro materiálové využití odpadů; Výstavba a modernizace zařízení pro materiálové využití ostatních odpadů (vyjma kovů, skla, skupiny odpadů 17 a 16 dle Katalogu odpadů). Podíl materiálově využitých odpadů z celkové hmotnosti odpadů vstupujících do zařízení musí být minimálně 60 %.

ŽADATEL:
Fyzické i právnické osoby.

VÝŠE PODPORY:
Až 85 % ze způsobilých výdajů.

PŘÍJEM ŽÁDOSTÍ:
Do 02.12.2019.

Moji lidi
Velké podniky, které splnily minimální bodovou hranici pro poskytnutí podpory z předchozí III. Výzvy programu Potenciál, ale nebyly doporučeny k financování z důvodu vyčerpání alokace, mohou podat žádosti do speciální technické výzvy.

PŘEDMĚT DOTACE:
Založení nebo rozvoj center průmyslového výzkumu, vývoje a inovací spočívající v pořízení pozemků, budov, strojů/zařízení a jiného vybavení centra nezbytného pro zajištění aktivit tohoto centra.

ŽADATEL:
Velké podniky, které splnily minimální bodovou hranici pro poskytnutí podpory z předchozí III. Výzvy programu Potenciál, ale nebyly doporučeny k financování

VÝŠE PODPORY:
Až 50 % ze způsobilých výdajů.

PŘÍJEM ŽÁDOSTÍ:
Do 24.9.2018.

CYRRUS ADVISORY, a.s.

Společnost CYRRUS ADVISORY, a.s. je stabilní partner na poli poradenství v oblasti dotací, investičních pobídek, rizikového kapitálu a mezinárodních konzultačních služeb. Naši konzultanti a konsorcium odborníků z oblastí celého dotačního spektra jsou připraveni pomoci vám s kompletní realizací projektu a získáním potřebných finančních prostředků. Navštívit nás můžete také na pobočkách v Brně, Praze, Písku, Vyškově nebo v kontaktních kancelářích v Ostravě a ve Zlíně.
Facebook
Twitter
G+
Web
Email
Copyright © 2018 CYRRUS ADVISORY, a.s., Všechna práva vyhrazena.
Nepřeji si dostávat Dotační noviny