Dotační noviny CYRRUS ADVISORY jsou prvním elektronickým měsíčníkem v České republice, který se komplexně zaměřuje na problematiku dotací.

Pro správné zobrazení povolte obrázky Nebo si přečtěte noviny zde
Dotační Noviny pro veřejný sektor
Dotační služby
Monitoring dotací
O SPOLEČNOSTI

Vážení čtenáři,

blíží se volby a tak pro vás máme plno příjemných dotačních překvapení 😊.

Ministerstvo pro místní rozvoj (MMR) připravilo nové dotační programy a rozšířilo seznam oprávněných příjemců u stávajících programů. Na víc peněz se mohou těšit také sportovní kluby.

Dále se podíváme na harmonogram výzev zaměřených na ochranu životního prostředí, kde jsou připraveny 4 mld. Kč na energeticky úsporné renovace budov. Školy mohou získat zajímavou dotaci na zajištění bezbariérovosti.

Rádi byste věděli o dotačních příležitostech s předstihem? Veškeré dotační příležitosti a stovky otevřených výzev naleznete v naší aplikaci Dotační Manager.

Inspirativní čtení vám přeje redakce Dotačních novin.
Dotace na výstavbu a rekonstrukci objektů základní lékařské péče, regeneraci brownfieldů a oprav místních komunikací či rekonstrukci školních hřišť a hal.

V nedávné době MMR zveřejnilo informace ohledně nových dotačních příležitostí pro města a obce. Zároveň došlo k rozšíření okruhu žadatelů i v rámci stávajících programů. Pojďme si tedy jednotlivé pozitivní změny představit podrobněji.
MŠMT je připraveno poskytnout v příštím roce 2019 až 1,5 miliardy Kč na sportování dětí a mládeže ve sportovních klubech. Ve srovnání s minulým rokem došlo k navýšení finančních prostředků neinvestičního programu Můj klub o více než jednu třetinu. Zároveň byly zásadně zjednodušeny podmínky pro podávání žádostí.
Největší objem peněz (4 mld. Kč) je vyhrazen na energeticky úsporné renovace budov sloužících k veřejné potřebě a další plánovanou vlnu kotlíkových dotací (3 mld. Kč). I nadále budou k dispozici prostředky na hospodaření se srážkovou vodou v obcích a městech, preventivní opatření proti povodním a ochranu vodních zdrojů (2,65 mld. Kč). Více než 1 miliarda korun je připravena na ochranu krajiny a přírody a podobná alokace je vyčleněna i na projekty odpadového hospodářství. Celkově bude vyhlášeno 16 nových výzev. Podívejte se na více informací v oficiální tiskové zprávě.
Dotace na stavby, přístavby, nástavby a stavební práce spojené s budováním či modernizací infrastruktury škol a školských zařízení (včetně vybudování přípojky pro přivedení inženýrských sítí).

PŘEDMĚT DOTACE:
Stavby, přístavby, nástavby a stavební práce spojené s budováním či modernizací infrastruktury škol a školských zařízení (včetně vybudování přípojky pro přivedení inženýrských sítí); Rekonstrukce a stavební úpravy pro zajištění bezbariérovosti škol a školských zařízení; Nákup nemovitosti; Pořízení vybavení.

ŽADATEL:
Školy a školská zařízení, další subjekty podílející se na realizaci vzdělávacích aktivit, kraje, organizace zřizované nebo zakládané kraji, obce, organizace zřizované nebo zakládané obcemi, nestátní neziskové organizace, církve, církevní organizace, organizační složky státu, příspěvkové organizace organizačních složek státu.

VÝŠE PODPORY:
Až 100 % ze způsobilých výdajů.

PŘÍJEM ŽÁDOSTÍ:
Do 27.10.2018.

Moji lidi
CYRRUS Advisory, a.s.

Společnost CYRRUS ADVISORY, a.s. je stabilní partner na poli poradenství v oblasti dotací, investičních pobídek, rizikového kapitálu a mezinárodních konzultačních služeb. Naši konzultanti a konsorcium odborníků z oblastí celého dotačního spektra jsou připraveni pomoci vám s kompletní realizací projektu a získáním potřebných finančních prostředků. Navštívit nás můžete také na pobočkách v Brně, Praze, Písku, Vyškově nebo v kontaktních kancelářích v Ostravě a ve Zlíně.
Facebook
Twitter
G+
Web
Email
Copyright © 2018 CYRRUS ADVISORY, a.s., Všechna práva vyhrazena.