Dotační noviny CYRRUS ADVISORY jsou prvním elektronickým měsíčníkem v České republice, který se komplexně zaměřuje na problematiku dotací.

Pro správné zobrazení povolte obrázky Nebo si přečtěte noviny zde
Dotační služby
Monitoring dotací
O společnosti


Vážení čtenáři,

v aktuálních Dotačních novinách si představíme nepříliš známé a tedy i využívané pravidlo, které umožňuje zadat až 20 % dotované zakázky „napřímo bez výběrového řízení“.

Následně představíme nově vyhlášenou výzvu programu Úspory energie a také úvěrový program Nájemní byty od Státního fondu podpory investic, který je možné kombinovat s dotací na energetické úspory v bytových domech z programu IROP.

Na závěr ukážeme dotaci na budování veřejně přístupných dobíjecích stanic pro elektromobily a dovolíme si informovat o prodloužení termínu příjmu žádostí u programu na zadržování vody v krajině a posílení protipovodňových funkcí rybníků.

Inspirativní čtení přeje redakce Dotačních novin.
Věděli jste, že v rámci zadávání zakázky máte možnost až 20 % souhrnné předpokládané hodnoty zadat napřímo?

Například pokud je předmětem žádosti pořízení 5-ti osého CNC stroje (3 668 380,- Kč bez DPH) a potřebného SW (368 168,- Kč bez DPH), můžete dodavatele software vybrat napřímo. Více informací, včetně dokumentace potřebné pro takovýto výběr přinášíme v našem článku.
 
Dotace na podporu snížení energetické náročnosti podnikatelského sektoru.

PŘEDMĚT DOTACE:
Realizace opatření ke snižování energetické náročnosti budov, využití odpadní energie ve výrobních procesech, instalace OZE, modernizace osvětlení, zavádění a modernizace systémů měření a regulace, a další.

ŽADATEL:
Podniky.

VÝŠE PODPORY:
Až 50 % ze způsobilých výdajů projektu.

PŘÍJEM ŽÁDOSTÍ:
Do 30. 4. 2021.

Bezúročný úvěr na energetickou modernizaci bytových domů, který je možné kombinovat s dotací IROP.

PŘEDMĚT DOTACE:
Zateplení pláště domu a vnitřních konstrukcí, pořízení a instalace stínění v exteriéru, rekuperace, výměna oken a dveří, výměna výtahu, a další.

ŽADATEL:
Spolky; Právnické a fyzické osoby.

VÝŠE PODPORY:
Úvěr až 90 % ze způsobilých výdajů projektu.

PŘÍJEM ŽÁDOSTÍ:
Kontinuálně.

Podpora rozvoje doplňkové sítě dobíjecích stanic a vytvoření podmínek pro širší využití vozidel na alternativní pohon na silniční síti.

PŘEDMĚT DOTACE:
Budování veřejně přístupných dobíjecích stanic.

ŽADATEL:
Vlastníci/provozovatelé dotčené infrastruktury s veřejným přístupem.

VÝŠE PODPORY:
Úvěr až 70 % ze způsobilých výdajů projektu.

PŘÍJEM ŽÁDOSTÍ:
Do 11. 1. 2021.

Cílem programu je zadržení vody v krajině a posílení protipovodňových funkcí rybníků.

PŘEDMĚT DOTACE:
Výstavba nových, obnova zaniklých či rekonstrukce stávajících rybníků větších než 2 ha, dále také odbahnění značně zanesených rybníků o výměře 2–30 ha.

ŽADATEL:
Subjekty podnikající v zemědělské prvovýrobě splňující podmínku, že na rybníku či vodním díle, na který je poskytována podpora, provozují chov a lov ryb.

VÝŠE PODPORY:
Až 80 % ze způsobilých výdajů projektu.

PŘÍJEM ŽÁDOSTÍ:
Do 29. 1. 2021


Rádi byste věděli o dotačních příležitostech s předstihem?

 

Vyzkoušejte Dotační Manager a získejte přístup ke stovkám dotačních výzev.
CYRRUS ADVISORY, a.s.

Společnost EU LEGAL ADVISORY, s.r.o., stabilní partner na poli poradenství v oblasti dotací, investičních pobídek, rizikového kapitálu a mezinárodních konzultačních služeb. Naši konzultanti a konsorcium odborníků z oblastí celého dotačního spektra jsou připraveni pomoci vám s kompletní realizací projektu a získáním potřebných finančních prostředků. Navštívit nás můžete také na pobočkách v Brně, Praze či Písku. Technickou podporu zajišťuje sesterská společnost CCF RESEARCH, a.s.
Facebook Facebook
Twitter Twitter
Web Web
Email Email
Copyright © 2020 EU LEGAL ADVISORY, s.r.o., Všechna práva vyhrazena.
Nepřeji si dostávat Dotační noviny